Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu olarak öğrencilerimizi aklın, bilimin ve vicdanın aydınlığında, demokratik ve laik olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve toplumuna yararlı, faydalı, nitelikli, önüne koyduğu hedefe en kısa sürede ulaşabilmek için gayret gösteren azimli bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, ahlaki yönden herkesin benimseyeceği, sorumluluk sahibi, kendine güvenen, özverili, kendisiyle ve çevresiyle barışık, atik ve çalışkan, dürüst, erdemli, saygı ve sevgiye dayalı ilişkiler kurabilen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Tubitak 4006 Projesi

Saatler: 08.30-15.00
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: - İlçe servisleri Öz Hani Birlik Seyahat ve Özlem Seyahat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Belediye İlçe Otobüsleri de mevcuttur.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Tübitak 4006 Bilim Şenliği, eTwinning

WEB - https://hanicumhuriyetybo.meb.k12.tr

Adres - Veziri Mahallesi No44 Hani/DİYARBAKIR

Yatakhane Koğuşu :28
Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Okulumuz ilçe girişinde olup konum olarak Ankaris Şifalı Su denilen ve bol ziyaretçisi olan enfes bir yerdedir.

Adres - Veziri Mahallesi No44 Hani/DİYARBAKIR

Ulaşım - Okulumuza tahsis edilen özel bir servis olmayıp ulaşım ilçe servisleri ve belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık - Okulumuz ilçe merkezine 3 km, il merkezine ise ortalama 68 km uzaklıktadır.